Kurt Westergaard

Kurt Vestergaard er dansk karikaturtegner, siden 1983 karikaturtegner for Jyllands-Posten. Han er særdeles kendt for i 2005 at have tegnet en af Muhammed-tegningerne, der forestiller Muhammed med en bombe i turbanen.

Kurt Westergaard stoppede på Jyllands-Posten som 75-årig, og påbegyndte samtidig et virke som kunstner. Siden starten på denne, har hans tegninger været stærkt efterspurgte, og de sælges i dag i 58 lande verden over.

Galleri Draupner i Skanderborg havde på under 7 år 14 udsolgte udstillinger med Westergaards kunst. Galleriet er i dag flyttet til Luxembourg under navnet Art International Luxembourg, og udstiller fortsat Westergaards værker.

Med baggrund i Muhammedtegningerne har flere personer stræbt Westergaard efter livet. Efter at Kurt Westergaard på opfordring fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) havde levet i skjul i et par måneder, anholdt PET den 12. februar 2008 tre personer med tunesisk baggrund, som angiveligt skulle have haft til hensigt at slå tegneren ihjel. Den 1. januar 2010 klokken 22, trængte en 28-årig mand med somalisk baggrund ind i Westergaards hjem ved at smadre ruden i hoveddøren. Westergaard slap fra overfaldet ved at låse sig inde i et sikringsrum/toilet. Overfaldsmanden blev senere skudt i den ene arm og det ene ben af politiet, der hurtigt ankom til stedet, da han angreb dem med økse og kniv. Han blev idømt 10 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt i Vestre Landsret den 22. juni 2011.
I marts 2013 blev en 29-årig psykiatrisk anbragt mand varetægtsfænglet efter han havde fremkommet med bombetrusler mod Westergaard