Maja Germundsson

Jeg er født i 1975 og er udøvende tekstilkunstner, med en bachelor i tekstil og formidling fra tekstiluddannelsen i Viborg.

Jeg udstiller ofte i kunstforeninger, virksomheder, gallerier og biblioteker og arbejder med tekstile teknikker på en utraditionel, anderledes og nytænkende facon.

Derudover fungerer jeg som underviser i bl. a Hammel billedskole, Skanderborg Kulturskole samt som freelance underviser i forskellige kulturinstitutioner.

Min drivkraft er at lege, undersøge og eksperimentere med forskellige materialer og teknikker. Jeg er optaget af at finde de skjulte former i tingene, som ligger lige under overfladen og kun venter på at få chancen til at materialisere sig. Jeg får ofte øje på sjove muntre og farverige dyr og giver dem liv og substans

Jeg elsker at brodere på alt andet end stof, f eks filt, glas, gammelt jern, dåser, autodele m.m . Fascinationen af at kombinere skrot og broderi består bl. a i den forvandling der sker, når man sætter det bløde tråd sammen med de hårde metaller. Tråden er for mig ligesom en pensel og med den tilfører jeg mine værker farver og udtryk.

Jeg laver skulpturer, billeder og kunsthåndværk med forskellige tekstile teknikker. Heriblandt skrotskulpturer, skrotdyr, billeder, tasker af genbrugsmaterialer, nederdele af nyt og gammelt, krydret med broderi, julepynt af alternative materialer og meget andet. Jeg laver meget gerne ting på bestilling, hvor kundens særlige ønsker er mit udgangspunkt.

Man er altid meget velkommen til at besøge mig i mit værksted, hvor jeg gerne viser mine ting frem, men ring eller skriv gerne i forvejen, så vi kan lave en aftale.